Het gesprek

Persoonlijk gesprek

Wanneer u geïnteresseerd bent in tuinaanleg, maken we een vrijblijvende afspraak bij u thuis. Dit is erg belangrijk, omdat we dan een goed inzicht krijgen in u als persoon. Immers, het tuinontwerp moet aansluiten bij hoe u als persoon en wat u mooi vindt. Ook het interieur vertelt ons het één en ander over uw smaak. Doel is het creëren van een behaaglijke buitenruimte, waarin u zich in thuis voelt.

Bekijken van het perceel

Het tweede belangrijke aspect is natuurlijk dat we het perceel kunnen bekijken waar de tuin aangelegd moet worden. Welke zaken vallen op? Is de tuin smal en diep of juist breed en kort? Zijn er bestaande bomen aanwezig, al dan niet in de tuin zelf, die invloed kunnen hebben op het tuinontwerp? Welke punten moeten we versterken en welke punten moeten we verbloemen? Zijn er bestaande elementen waar we rekening mee moeten houden en die ingepast dienen te worden in het nieuwe tuinontwerp? Denkt u hierbij aan bomen, bestaande struiken of een bestaand terras.

Praktische haalbaarheid

Uiteraard meten we ook gelijk de tuin op, zodat we weten hoe groot de tuin is.Vervolgens gaan we met u in gesprek. U kunt toelichten welke plannen u met de tuin heeft en wat uw verwachtingen zijn. Wij dragen ter plekke natuurlijk al enkele suggesties aan en bekijken of uw wensen praktisch haalbaar zijn. Ook zullen we u wijzen op zaken waar u zelf niet bij stil staat. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan vergunningen, afwatering of bodemverbetering.

Inschatting van kosten

Wanneer een goed inzicht verkregen is welke richting u met uw tuin op wilt, maken we ter plekke een redelijk nauwkeurige inschatting van de kosten die bij de tuinaanleg komen kijken. De kosten worden bepaald door de oppervlakte van de tuin en uw wensen. Bij Kuus TotaalTuinen is het mogelijk om zelf een aantal zaken uit te voeren. U kunt hierbij denken aan het slopen van de tuin,  graafwerkzaamheden of het inplanten van uw tuin, uiteraard met professionele ondersteuning.
Dit is van invloed op de kosten die de tuinaanleg met zich meebrengen. Aan het einde van het gesprek wordt in overleg met u besloten of we overgaan tot het maken van een tuinontwerp.

Social media

Volg ons ook op via soclal media en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Foto gallerij