Tuin ontwerp

Essentieel voor een goed tuinontwerp is dat we een behaaglijke buitenruimte creëren waarin u zich thuis voelt én dat het inhoudelijk aan uw wensen voldoet.

Aan welke praktische criteria moet het tuinontwerp voldoen? Mag er in de tuin geleefd worden, spelen er kinderen in, wordt er rekening gehouden met dagelijks terugkerende handelingen? Één , twee of drie terrassen? Wel of geen gazon? Wel of geen water? Houd ik van tuinieren, of moet de tuin juist onderhoudsarm worden?

Effect van oneindigheid

Tijdens het eerste oriënterende gesprek hebben we al een goede indruk gekregen wat uw smaak is en de eerste schets qua stijl is in gedachten al geboren. Met deze gegevens gaan we aan de slag voor een tuinontwerp. Belangrijk is om in het tuinontwerp de sterke punten van een tuin te versterken en uit te buiten en de zwakke punten zoveel mogelijk te verbloemen. Een smalle tuin laten we breder lijken, een kleine tuin groter en een overzichtelijke tuin spannender.

Als je door de tuin loopt moet je bij elke paar stappen weer nieuwe dingen ontdekken en moeten dingen die je juist ontdekt had weer verdwijnen. Dit noemen we ‘effect van oneindigheid’

Eenheid in uw tuin

Andere belangrijke aspecten bij het ontwerpen van een tuin is het bewaren van de eenheid. Buit de beschikbare ruimte zoveel mogelijk uit, maar ga daarbij wel uit van rust. Het mogen absoluut geen aan elkaar ‘geplakte’ facetten lijken; zorg dat deze facetten harmoniëren of in elkaar overlopen. Een goed voorbeeld is een terras. Menige tuin begint na het terras. Bij Kuus TotaalTuinen begint de tuin mét het terras..

Social media

Volg ons ook op via soclal media en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Foto gallerij