tuinaanleg+Tiel (5)
tuinaanleg+Tiel (5)
tuinaanleg+Tiel (5)
tuinaanleg+Tiel (5)
tuinaanleg+Tiel (5)
tuinaanleg+Tiel (5)

Tiel

LANDELIJKE TUIN TIEL

Het landelijke prieel met rieten kap is de absolute eye catcher in dit tuinontwerp in Tiel. De L vorm van dit prieel is bovendien een orginele vorm. Het stukje sierbestrating van oude klinkers behoort bij dit prieel, maar is niet overkapt. Door het gemetselde muurtje wordt dit stukje sierbestrating automatisch het verlengstuk van het prieel.
De brede trap verschaft toegang naar het hoger gelegen gedeelte van de tuin. Aan de andere kant van het prieel loop je zo het gazon op.

De woning en de garage van deze tuinaanleg in Tiel zijn een stuk hoger gelegen dan de tuin. Het authentieke muurtje om dit hoogte verschil op te vangen, loopt in een ronding door het tuinontwerp, zodat dit ´keermuurtje´ niet bij de woning, maar bij de tuin hoort. Om de eenheid in het tuinontwerp te bewaren, is dit authentieke muurtje op meerdere plaatsen toegepast. Om het muurtje extra allure te geven, is het tijdens de tuinaanleg afgewerkt met hardstenen randen. Aan de binnenkant van dit ronde muurtje loopt het ronde paadje van oude gebakken klinkers, welke begint onder de pergola bij het hoofdterras en eindigt bij de brede trap van het prieel.

Het gazon is natuurlijk een essentieël onderdeel van deze landelijke tuinaanleg in Tiel. Het vormt de verbindende factor tussen de diversen hoekjes in dit tuinontwerp. Het bovenste gedeelte begint bij het hoofdterras en loopt als tallud langs het prieel naar beneden, waar het eindigt als speelweide. De plukken beplanting zorgen op de juiste punten voor afwisseling. Op elk punt in de tuin zie je de tuin weer uit een ander perspectief. De rode beuk en de treurwilg versterken nog eens het landelijke karakter van dit tuinontwrp in Tiel

Plaats: Tuinontwerp Tiel

Jaar: 2007

Social media

Volg ons ook op via soclal media en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Foto gallerij