Hovenier Ochten
Hovenier Ochten
Hovenier Ochten
Hovenier Ochten
Hovenier Ochten Hovenier Ochten
Hovenier Ochten
Hovenier Ochten
Hovenier Ochten

Ochten

CIRKELTUIN OCHTEN

De cirkel is het figuur van de oneindigheid.
Bij dit tuinontwerp in Ochten zijn de cirkelpaadjes bepalend voor het beeld van de sfeertuin.

In de voortuin loopt het cirkelpad de hoek om naar de zijtuin. Hierdoor worden in het tuinontwerp de voor -en zijtuin één.
Het halve cirkelpad in de zijtuin zorgt ervoor dat de (smalle) zijtuin breder lijkt.

In de achtertuin wordt door middel van het cirkelpad juist weer het effect van oneindigheid gecreëerd in deze tuinaanleg in Ochten.
Als je de achtertuin binnen loopt over het cirkelpad, is het tuinontwerp zo ingericht, dat je nieuwsgierig wordt gemaakt door dingen waar je slechts een glimp van op kan vangen. Naarmate je het pad verder bewandelt, ontdek je steeds meer zaken die je eerst niet zag, maar er verdwijnen ook weer dingen die je in eerste instantie wel kon zien.

Sfeerbepalend in de achtertuin is de grote, bestaande notenboom. Het plaatsen van het tuinhuisje met terras onder deze boom maakt het plaatje extra romantisch.
Zeker omdat midden over de breedte van de achtertuin een beukenhaag, onderbroken door een pergola, loopt. Deze pergola dient als doorkijkje van zowel voor naar achter als andersom.

Tijdens de tuinaaleg is de beplanting zeer gevarieërd aangelegd. Zo heeft deze sfeertuin in Ochten het hele jaar door bloei.

Jaar: 2005
Plaats: tuinaanleg Ochten

Social media

Volg ons ook op via soclal media en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Foto gallerij