tuinaanleg+Ede (3)
tuinaanleg+Ede (3)
tuinaanleg+Ede (3)
tuinaanleg+Ede (3)
tuinaanleg+Ede (3)
tuinaanleg+Ede (3)
tuinaanleg+Ede (3)

Ede

BOSTUIN EDE

Bij dit tuinontwerp in Ede hebben we te maken met een nieuwbouwwoning in een bestaande wijk, waar het beeld bepaald wordt door de vele bomen die er groeien.

De wens qua tuinontwerp van deze klant in Ede was om een bostuin te realiseren, met de kenmerken die daarbij aansluiten: natuurlijke materialen, gezelligheid, sfeer en verrassende elementen.

Gezichtsbepalend in dit tuinontwerp in Ede is het prieeltje aan de linkerkant. Het prieeltje is verhoogd; wanneer je er onder zit kijk je leuker de tuin in. In het prieeltje is eveneens een schuurtje/berging geïntegreerd. Dit is erg makkelijk om tuinmeubelen en wat tuingereedschap in op te bergen.

Voor het prieeltje langs loopt een pergola die doorloopt, het grote terras op, dat tegen de woning aan ligt. De pergola knikt 4 meter voor het huis, waarna hij parallel verder loopt.

Het grote terras dat tijdens de tuinaanleg in Ede tegen de woning is aangelegd, wordt aan het eind “opgesloten” door een beukenhaagje, wat over de breedte door het tuinontwerp loopt. Hierdoor lijkt de tuin breder dan hij in werkelijkheid is.

Het achterste gedeelte van de tuin is als wandelgedeelte ingericht. De paden zijn gemaakt van boomschors en slingeren tussen de beplanting door.

De tijdens de tuinaanleg gekozen beplanting gedijt uitstekend in deze bostuin. Er zijn veel bodembedekkers, hosta’s, siergrassen en varentjes toegepast. Deze planten versterken eveneens de identiteit van deze tuinaanleg in Ede

Jaar: 2002
Plaats: Tuinontwerp Ede

Social media

Volg ons ook op via soclal media en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Foto gallerij